Eetstoornissen

De hele dag in je hoofd bezig zijn met eten, heel weinig probeert te eten, ongestructureerd eet of wanneer je lichaamsgewicht een obsessie. Het kan zijn dat je heel bang bent om aan te komen en je weet dat je te licht bent of het gewicht schommelt sterk. Veelal voel je je schuldig nadat je wat gegeten hebt. In al deze gevallen is er sprake van een eetstoornis.

De behandeling van een eetstoornis doen wij multi-disciplinair. Ik werk samen met psychologen, psychotherapeut of (kinder)arts. De psycholoog en psychotherapeut ondersteunt u de achterliggende problemen zoals zelfvertrouwen of zelfbeeld. Wij als diëtist berekenen uw dagelijkse behoefte van voedingsstoffen en gaan samen met u naar een opbouw van een goed eetpatroon. We begeleiden u naar goed eetpatroon, drempels te overwinnen en u weer ontspannen met eten om kan gaan.

Soms is een opname in een gespecialiseerde kliniek noodzakelijk of groepstherapie. Overleg met uw huisarts wat voor u de juiste therapie is.

Indien u op een wachtlijst komt voor een gespecialiseerde kliniek of als nabehandeling na een opname of groepsbehandeling kunt u bij ons terecht voor begeleiding.