Maagverkleining

Als u overweegt of al hebt besloten om een maagverkleining (Bariatrische chirurgie) te ondergaan, bent u hier aan het juiste adres. Bij een operatie als deze is het van belang om niet alleen fysiek, maar ook mentaal goed voorbereid te zijn. Ik  ben hier om u te begeleiden bij het begrijpen en aanpassen van uw eetgedrag, zowel voor als na de operatie.

Een van de belangrijkste aspecten van ons programma is het bevorderen van bewustwording. We helpen u inzicht te krijgen in uw huidige eetpatroon, inclusief eetmomenten per dag, portiegroottes, eettempo en kauwgedrag. Daarnaast werken we aan het herkennen van overmatig gebruik van bepaalde voedingsmiddelen. Bent u een emotionele eters, externe eters of lijngerichte eter. Door deze bewustwording kunt u effectiever werken aan het bereiken de doelen.

De behandeldoelen zijn gericht op het ontwikkelen van een regelmatig eetpatroon. Neem minimaal 6 eetmomenten per dag die voldoende eiwitten bevatten. Gebruik bij voorkeur vaste voedingsmiddelen in plaats van vloeibaar. We moedigen ook aan om eten en drinken gescheiden te houden, met 20-30 minuten tussen beide. Daarnaast streven we ernaar uw kennis te vergroten over juiste productkeuzes en uw eettempo aan te passen.

Wij hebben goede contacten met verschillende centra die deze operaties uitvoeren en blijven op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op dit gebied. Zo kan ik u de best mogelijke zorg  bieden.