Praktijkinformatie

Spreekuur

Spreekuur is er op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag: 8.30 tot 17.00 uur. Kunt u om medische rede zelf niet naar de praktijk komen dan is het mogelijk dat de dietiste bij u op huisbezoek komt.

Voor een afspraak kunt u bellen op werkdagen van 8:30-18:00 uur naar telefoonnummer: 035 – 623 55 50.

Indien u de voicemail krijgt kunt u uw naam en telefoonnummer inspreken en bel ik u zo spoedig mogelijk terug.

Praktijk

Groepvoorlichting

Voor het verzorgen van voedingsvoorlichtingen, dieetvoorlichtingen en bijscholingen, in de vorm van een presentatie of workshop op scholen rèches, sportverenigingen, instellingen en bedrijven kunt u ons ook benaderen. Speciaal op uw wensen afgestemd maken wij dit voor u.

Werkwijze

appel-rood

Advies op maat!

 

Geen mens is hetzelfde. Daarom vraag ik tijdens het eerste consult altijd uitgebreid naar uw eet- en leefgewoonten, uw leefsituatie en uw wensen. In combinatie met uw klachten en medische gegevens stemmen we uw persoonlijk voedings of dieetadvies op u af. Dit maatwerk maakt dat de adviezen goed zijn op te volgen. Het eerste consult duurt ongeveer 1 uur. Wilt u bij de eerste afspraak uw eventuele verwijsbrief, verzekeringspas, identiteitsbewijs en overzicht medicijnen meenemen?

Een steun in de rug.

 

Heeft u wel eens een dieet gevolgd? Dan weet u hoe moeilijk het is om oude voedingsgewoonten te wijzigen en nieuwe gewoonten aan te leren. Ik geef u daarbij alle steun met adviezen die zijn afgestemd op uw persoonlijke voorkeuren. Tijdens de vervolg consulten begeleid ik u bij het vertrouwd raken met het dieet- of voedingsadvies en beantwoord ik al uw vragen. Dit kunnen praktische problemen zijn (zoals: wat staat er op dat etiket / hoe kan ik toch nog lekker eten), maar ook bij problemen in het omgaan met bepaalde situaties (zoals stress-eten of emotie-eten), kunnen we samen kijken naar mogelijke oplossingen.

limoen
sinaasappel

Kwaliteit

Er bestaan veel verschillende benamingen voor mensen die voedingsadviezen geven. Denk bijvoorbeeld aan voedingsdeskundige, voedingstherapeut of gewichtsconsulent. Deze titels kunnen door iedereen gebruikt worden. De titel diëtist mag alleen gebruikt worden door iemand die hiervoor de vierjarige HBO-opleiding heeft gevolgd. Na het afronden van deze opleiding is hij/zij bevoegd om alle voorkomende voedings- en dieetadviezen te geven en mag hij/zij zich diëtist noemen.

 

Ik ben een zelfstandige diëtist en werk vanuit mijn eigen praktijk. Ik ben lid van de Nederlandsevereniging van Diëtisten.  Tevens maak ik deel uit van Dietisten-Midden- Nederland en Dietisten-’t Gooi.

 

Ook sta ik ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici (www.kwaliteitsregisterparamedici.nl). Om in dit register ingeschreven te staan, moet ik aan een aantal eisen voldoen. Onder andere ben ik verplicht jaarlijks op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in het vakgebied door het bijwonen van cursussen, bijscholingen en symposia. Door mijn inschrijving in het kwaliteitsregister, bent u verzekerd van een goede kwaliteit en up-to-date kennis.

Vergoedingen

De kosten van de diëtist worden vergoed vanuit de basisverzekering. Er is 4 uur per persoon per jaar beschikbaar (inclusief uitwerkitijd door de diëtist). Dit betekend dat u zo ongeveer acht tot tien consulten per jaar vergoed krijgt. Afhankelijk van uw polis (restitutie of natura) ontvangt u van mij een nota of declareer ik rechtstreeks bij de ziektekostenverzekering. Het enige wat u nodig heeft is een verwijzing van uw (huis)arts.

 

De kosten voor het eerste consult bedragen € 90,- en € 15,- voor een vervolgconsult tot 15 minuten en € 30,- tot 30 minuten. Extra kosten huisbezoek € 28,50.

 

Tot onze eerste afspraak!

blauwe-bessen-in-melk

Dieetadvisering

Is voor 3 uur opgenomen in het basispakket van uw zorgverzekering. Daar dit basiszorg is gaat dit ten kosten van uw eigen risico.

De extra dieetadvisering in uw aanvullende pakket valt buiten uw eigen risico. Raadpleeg hiervoor uw polisvoorwaarden.

groentes

Afspraak maken of annuleren

U kunt via het contactformulier contact met ons opnemen of op werkdagen tussen 8.00 en 17.30 uur bellen voor het maken van een afspraak. Het is mogelijk dat ik geen gelegenheid heb om de telefoon te beantwoorde. Wanneer u dan verbonden wordt met een telefoonbeantwoorder, kunt u uw naam en telefoonnummer inspreken. Ik bel u zo spoedig mogelijk terug.

 

Wanneer de gemaakte afspraak u toch niet uitkomt, moet u de afspraak altijd op werkdagen minimaal 24 uur van tevoren telefonisch annuleren. Indien de afspraak niet op tijd geannuleerd wordt, ben ik genoodzaakt om de kosten bij u in rekening te brengen.

Vragen? Neem gerust contact met ons op!