Overgewicht

Wanneer u meer eet dan uw lichaam nodig heeft, komt u aan in gewicht. Op langere termijn kan dit leiden tot overgewicht en obesitas. Naast het eten en drinken kunnen ook andere factoren van invloed zijn op uw gewicht zoals leeftijd, erfelijkheid, beweging of een mogelijke achterliggend gezondheidsprobleem.

Om gewicht te verliezen moet er worden gezocht naar een nieuw evenwicht tussen inname en verbruik van voedingsstoffen. Veel mensen kunnen afvallen met de richtlijnen gezonde voeding.

Bij een aantal mensen lukt afvallen niet en heeft u al vele pogingen ondernomen om af te vallen. Deze mensen hebben vaak de neiging om zwaar te worden rond de buikstreek. (appelvorm). Het eten van koolhydraten wordt bij hen veelal slechter verdragen door het lichaam en dit bemoeilijkt de vetafbraak.

Voor wie is het koolhydraatbeperkt dieet geschikt?

  • Mensen met overgewicht rond de buikstreek, eventueel in combinatie met verhoogd cholesterol, gestoorde bloedsuikers of een te hoge bloeddruk
  • Mensen met diabetes die moeten starten met het spuiten van insuline
  • Mensen met diabetes waarbij het HBA1c te hoog blijft ondankt dieet en medicatie
  • Mensen die al eerder een dieet hebben gevold zonder daling van het gewicht

Waarom gaat het lukken?

Samen met de diëtist gaat u leren om dit nieuwe evenwicht in uw eetpatroon te vinden en dit eigen te maken in uw dagelijkse leefpatroon. Zij zal u bijstaan met het eigen maken van deze nieuwe leefwijze en uw moeilijke momenten/valkuilen te leren herkennen en hoe hier mee om te gaan.