Kwaliteit

Er bestaan veel verschillende benamingen voor mensen die voedingsadviezen geven. Denk bijvoorbeeld aan voedingsdeskundige, voedingstherapeut of gewichtsconsulent. Deze titels kunnen door iedereen gebruikt worden. De titel diëtist mag alleen gebruikt worden door iemand die hiervoor de vierjarige HBO-opleiding heeft gevolgd. Na het afronden van deze opleiding is hij/zij bevoegd om alle voorkomende voedings- en dieetadviezen te geven en mag hij/zij zich diëtist noemen.

 

Ik ben een zelfstandige diëtist en werk vanuit mijn eigen praktijk. Ik ben lid van de Nederlandsevereniging van Diëtisten.  Tevens maak ik deel uit van Dietisten-Midden- Nederland en Dietisten-’t Gooi.

 

Ook sta ik ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici (www.kwaliteitsregisterparamedici.nl). Om in dit register ingeschreven te staan, moet ik aan een aantal eisen voldoen. Onder andere ben ik verplicht jaarlijks op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in het vakgebied door het bijwonen van cursussen, bijscholingen en symposia. Door mijn inschrijving in het kwaliteitsregister, bent u verzekerd van een goede kwaliteit en up-to-date kennis.

sinaasappel